Tuesday, November 4, 2014

Welcome to (N)Iceland!

Täna oli esimene koolipäev Reykjaviki kujutava kunsti koolis ja peab mainima, et Islandlased on üllatavalt sõbralik rahvas. Eks sõbralikke inimesi on ka mujal kohatud, kodumaalgi on neid kamaluga, aga sellist avatust ja lahkust olen varem ainult Lõuna-Euroopas kohanud, põhjamaadest oleks rohkem sellist külmemat suhtumist oodanud.

Päeva alguses sai esmalt meie praktikajuhendaja kokku saadud ja koos vaatasime linna üle. Enamasti pidas see reegel paika, et kui miski näeb välja näiteks nagu pagaritöökoda, lõhnab nagu pagaritöökoda, siis ta tõenäoliselt ongi pagaritöökoda. Välja arvatud pangad. Pangad on esiteks suht surev tõug, neid palju just ei ole (asendatud digipanganduse ja e-rahanduse poolt) ning teiseks näevad nad välja nagu midagi hoopis muud. Turismikeskused näevad aga seevastu kohati välja nagu pangad.



Seejärel kulgesime kooli kaema. Ma ütleks, et tegemist on Tartu Kunstikooli hingesugulasega. Selline mõnus atmosfäär, toredad inimesed, hästi palju treppe ja suur võimalus alguses ära eksida. Saime endale päris oma töölauad ja jõudsime ka ühe tunni kaasa teha.



Ülesandeks oli joonistada (ilma stiililiste piiranguteta) klotsidega mängivat modelli. Joonistati 20 minutit, siis tehti väike paus ja jätkati. Iga üks sai valida, kas ta jätkab eelmist või võtab ette uue töö. Ma võtsin ette kolm kiiremat tööd, needsamad mis seda postitust kaunistavad.




Koolijärgselt sai tutvutud kohaliku toidupoega, kus kuulu järgi pidid olema megakallid hinnad (seda rääkisid kõik tuttavad, kes varem Islandit väisanud on), aga tundub, et päris nälga me ei jää. Muna ja lihatooted on küll üpris soolase hinnaga. Ikka päris soolase hinnaga, mitmeid kordi kallimad lausa kohati, aga õnneks saab juurikaid ja kuivaineid suht sama hinnaga nagu Eesti ja konservid on kohati isegi odavamad kui Maarjamaal! Me muidugi saime juhiseid ka, kuidas see kõige odavam pood üles leida, aga seda oleks me niigi kahtlustanud, Graafilise disaini järgi tunneb alati võõramaised "Säästumarketid" ära :D

No comments:

Post a Comment